Guggenheim Helsinki

Guggenheim Helsinki, 2015

Collage by Laurent de Carnière

The Solomon R. Guggenheom foundation was looking for a visionary design for the Guggenheim Helsinki.

This proposal by Laurent de Carnière explores the relationship between artistic content and the visitor.
The architect creates a zone flooded with light which features a series of regularly shaped square rooms linked with corridors. This organisation anticipates the tools and flexibility required for the display of the rich and varied artistic content of such a museum. An open courtyard garden can host performances and temporary exhibitions, protected by low walls in natural stone. The top of the building offers a panoramic view and video projection rooms.

Technique: Collage
Paper: Hahnemühle Photo Rag 308g Bright White
Medium: Art print type “giclee”
Ink type: Pigment inks anti-aging
Guarantee: Certificate of authenticity signed by the architect

+ more info about formats and framing options

ARKITEKTUR - LIMITED EDITIONS
Instagram
Pinterest
Facebook

Log in with your credentials

Forgot your details?